KIELCE OD 5 DO 9 SIERPNIA 2024
Trattoria Romana
Trattoria Romana Kuchnia włoska, Księdza Piotra Ściegiennego, Kielce, Polska, tel.: 698 696 416
PRZYSTAWKA
CHŁODNIK Z ARBUZA/LIMONKA/MIĘTA/SER SOLANKOWY
DANIE GŁÓWNE
BASTOWANY FILET Z SANDACZA/PUREE Z KALAFIORA/CARPACCIO Z CZARNEJ TRUFLI/LIMONKOWY KAWIOR/DZIKI BROKUŁ
DESER
SEMIFREDDO/MUS BORÓWKOWY/BEZA/PORZECZKA/MALINY/ORZECHY WŁOSKIE
DRINK
GIN/SYROP JAGODOWY/TONIC/SOK Z LIMONKI/ŚWIEŻE OWOCE/KRUSZONY LÓD
Binkowski Resort Kielce - Restauracja La sora
Binkowski Hotel, Wojciecha Szczepaniaka, Kielce, Polska, tel.: 41 340 35 00
PRZYSTAWKA
Miso Tofu ( skład miso / tofu / olej sezamowy / glony wakame)
DANIE GŁÓWNE
Sushi Hosomaki Łosoś
DRINK
Oriental Breeze – Sok Mango / Sok Grejpfrutowy / Sok z Limonki / Syrop Grejpfrutowy / purre z marakui smak słodko kwaśny.
Sosnowy Dworek
Sosnowy Dworek, Suków, Polska, tel.:
PRZYSTAWKA
Zupa szczawiowa z jajkiem i pieczonym ziemniakiem
DANIE GŁÓWNE
Gołąbki jagnięce z kaszą pęczak w kapuście włoskiej z sosem pomidorowym i puree ziemniaczanym
DESER
Tarta rabarbarowo-truskawkowa z lodami świeżymi owocami
DRINK
Alkoholowy Żar tropików- rum / grenadina / blue curacao / sok pomarańczowy /kostki lodu
DRINK
Drink bezalkoholowy Lemoniada brzoskwiniowa.
Sho Ramen
Shō Ramen, Kozia, Kielce, Polska, tel.:
PRZYSTAWKA
Marynowana wołowina Gyu Tataki, ogórek z pikantno-sezamowym sosem i marynowana biała rzepa
DANIE GŁÓWNE
Miso ramen z kaczką i wiśniami.
DESER
Panna cotta w kształcie bujającego się kotka.
DRINK
Yuzu whiskey sour z butterfly flower.
Burger & Co.
Burger & Co., Henryka Sienkiewicza, Kielce, Polska, tel.: 532 522 455
PRZYSTAWKA
Meksykańskie taco tortilla pszenna, grillowane krewetki, grillowane chorizo, majonez chipotle, guacamole, salsa pico de gallo, czerwona kapusta, sałata lodowa Dania będą dostępne również w wersji wegetariańskiej !!!!!!!!!
DANIE GŁÓWNE
Burger wołowy we włoskim stylu wołowina, sticki z mozarelli, grillowany bekon, pomidor, majonez bazyliowy, ketchup, rukola. Dania będą dostępne również w wersji wegetariańskiej !!!!!!!!!
DESER
Lody z gorącymi wiśniami lody waniliowe, goracy sos wiśniowy, beza, sos czekoladowy, bita śmietana.
DRINK
Tequila Sunrise tequila, sok pomarańczowy, grenadyna
Aviator Hotel
AVIATOR Business Medical & Spa, Pilotów, Masłów Pierwszy, Polska, tel.: 41 201 04 00
PRZYSTAWKA
Camembert smażony/marynowane jabłko/maślany sos rozmarynowo-brzoskwiniowy
DANIE GŁÓWNE
Żeberko wolno pieczone/sos własny/żurawina confit/ziemniaki fritte
DESER
Karmelizowany shake z mango z lodami waniliowymi/coulis z malin
DRINK
Ananasowy na mleku kokosowym
Na Wypasie
Na wypasie SmashBurger&Pizza, Wojska Polskiego, Kielce, Polska, tel.: 881 666 833
PRZYSTAWKA I
Przystawka - tatar wołowy: wołowina/ pikle własne / musztarda francuska / parmezan z suszonego żółtka / fokaccia
PRZYSTAWKA II
Zupa - Krem z pomidorów: pieczone pomidory / pesto bazyliowe / płatki parmezanu
DANIE GŁÓWNE
Smash burger: antrykot wołowy / ser mimolet / Świeże warzywa / ogórek kompresowany / autorski sos / bułka z własnego wypieku
DESER
Eton mess: beza / krem mascarpone / sos malinowy / świeże owoce
Restauracja Baldoria restobar
Baldoria Restobar, Solna, Kielce, Polska, tel.: 730 262 282
PRZYSTAWKA
Tatar z polędwicy wołowej / emulgowane zółtko / anchois /cebulka borettane / musztarda francuska / pieczywo
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa w palonym sianie / sos demi glace / fioletowa marchew /dziki brokuł / młody ziemniak / oliwa szczypiorkowa
DESER
Beza / mojito curd / bita śmietana / żel z malin
Restauracja Winnica
Restauracja Winnica, Winnicka, Kielce, Polska, tel.:
PRZYSTAWKA
Chłodnik a'la gazpacho| mięso z małż w białym winie czosnku i chilli
DANIE GŁÓWNE
Siekane zrazy z mięsa z jelenia w sosie rozmarynowym| gorąca sałatka z grillowanych warzyw| mus z dyni| tzatziki
DESER
Krucha tarta z kremem waniliowym| sorbet owocowy| żel z czarnej porzeczki| owoce
DRINK
Gin| likier fraise des bois| sok z cytryny| syrop cukrowy| fee foam
Słodko Gorzko
Restauracja Słodko Gorzko Kielce - imprezy firmowe okolicznościowe - restauracja Kielce - drink bar, Henryka Sienkiewicza, Kielce, Polska, tel.: 789 845 400
PRZYSTAWKA
Francuska zupa Bouillabaisse
DANIE GŁÓWNE
Konfitowane udko z kaczki/macerowany burak/purè z marchwii i pomarańczy/zapiekanka ziemniaczana/karmelizowana śliwka
DESER
Pascha pomarańczowo-migdałowa
DRINK
Wódka/truskawki/syrop cukrowy/ sok z cytryny/ wino musujące
Nowa historia
Nowa Historia, Kielecka, Morawica, Polska, tel.: 500 102 377
PRZYSTAWKA
Gazpacho pomidorowo - arbuzowe / salsa z melona i chili / grillowany chlebek z czarnuszką
DANIE GŁÓWNE
Roladka z polędwiczki wieprzowej sou - vie / ragu z kurek / tartaletka z sałatką z kukurydzy i groszku sojowego / donut ziemniaczany
DESER
Biszkopcik cytrynowo - miętowy / krem z melona / galaretka rabarbarowa / kawior z truskawek
ŻÓŁTY SŁOŃ
Żółty Słoń, Zagnańska, Kielce, Polska, tel.: 507 088 300
PRZYSTAWKA
Grzybek ziemniaczany z parmezanem / cielęcina duszona w ciemnym sosie demi glace / sos serowy / olej lubczykowy
DANIE GŁÓWNE
Wolno gotowana noga z kaczki z ziołami i pomarańczą / świeże kurki i dziki brokuł z patelni / arancini z chorizo / ciemny sos pieczeniowy
DESER
Suflet czekoladowy z amerykańską borówką i chilli / lody śmietankowe / salsa borówkowa z miętą
DRINK
Martini Rosso / sok pomarańczowy / sok z limonki / grenadyna
Restauracja Lokalna
Restauracja Lokalna, Targowa, Górno, Polska, tel.: 795 210 675
PRZYSTAWKA
Carpaccio wołowe z tartym parmezanem i piklowaną cebulą
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kurczaka marynowana w cytrusach/ puree marchewkowe z mlekiem kokosowym/ tarta ziemniaczana
DESER
Mus waniliowy z syropem jagodowym
DRINK
Drink festiwalowa Ruletka
Rockabilly Steakhouse & Whisky Bar
Rockabilly Steakhouse & Whiskey Bar, Rynek, Kielce, Polska, tel.: 730 030 020
PRZYSTAWKA
Ogórkowa z pulpecikami i mascarpone
DANIE GŁÓWNE
Green-Go Burger Zielona Bułka 200g. Sezonowanej Wołowiny Dżem z czerwonej cebuli i boczku (Onion Bacon Jam) Cajun Mayo Boczek Cheedar Pepperoni Sałata Pomidor Sól, Pieprz
Hotel Polonia Park Medical Center & SPA
Hotel Polonia Park Medical Center & SPA, Słoneczna, Busko-Zdrój, Polska, tel.: 726 570 560
PRZYSTWAKA
Chłodnik z ogórka małosolnego/chrupiace warzywa/ oliwa koperkowa
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wp sous vide/letni gołąbek z kaszy gryczanej, sera bursztyn i nowalijek/ sos z kurek i bobu/piklowany kalafior
DESER
Czekoladowa tarta z morelami Tarta z morelami/ sorbet morelowy/ palona beza
SUSHI LAB
Sushi Lab Kielce - Restauracja Sushi & Ramen, Zagnańska, Kielce, Polska, tel.: 731 393 111
PRZYSTAWKA
ok. 300-350ml Ebi Ramen / tare na bazie pasty z krewetek i sosu sojowego / paitan drobiowy / krewetki w panko / olej z czosnku, imbiru i smażonej cebulki /menma / nitamago / czerwoną cebulka / limonka / dymka / nori
DANIE GŁÓWNE
California ze smażoną kałamarnicą 8szt. kałamarnica w panko / Philadelphia / ogórek / tykwa /top - opalany łosoś / autorski sos Teriyaki /miętowe mayo / chrust z batata
DESER
Monoporcja z misiem dwa smaki: -oreo -biała czekolada z wiśnią
DRINK
Aloevera drink -Choya silver -aloes -limonka -miętą
Calimero Café - Paderewskiego
Calimero Cafe Paderewskiego, Paderewskiego, Kielce, Polska, tel.: 737 881 299
PRZYSTAWKA
Pate z kurczaka na grzance z sosem z czerwonej porzeczki Każde danie możemy wykonać bezglutenowo
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach, z sosem z grzybów leśnych, puree ziemniaczane, blanszowana fasolka z chilli i czosnkiem Każde danie możemy wykonać bezglutenowo
DESER
Semifreddo kawowe z sosem amaretto Każde danie możemy wykonać bezglutenowo
DRINK
Pornstar marakuja sour
Trattoria Moderna Kielce
TRATTORIA MODERNA Pinsa&Panini, Paderewskiego, Kielce, Polska, tel.: 884 420 200
DANIE GŁÓWNE
Panino Crocante con burrata, mortadela e pesto verde czyli : Pinsa w nieco innej odsłonie. Nasze ciasto rzymskie własnej roboty z mortadelą i burratą z zielonym pesto i pistacjami
DESER
Tiramisù al pistacchio Czyli tiramisu pistacjowe
DRINK
Crodino, oryginalny włoski aperitif bezalkoholowy
Fuji Kielce
Fuji Yaki, Świętego Leonarda, Kielce, Polska, tel.: 730 777 111
PRZYSTAWKA
Tatar z łososia - świetnie doprawiony, podany na chrupiącej prażynce, idealny na wakacyjne dni i... zaostrzenia apetytu przed głównym daniem
DANIE GŁÓWNE
Mezemensoba, czyli kolejny wakacyjny must eat - sprężysty, pszenny makaron udon z lekko pikantnym mięsem mielonym, żółtkiem, dymką i nori
DESER
Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem pasty miso, z sosem karmelowym i owocami
DRINK
Pross...sakura - odświeżający, wakacyjny drink na bazie popularnych bąbelków połączonych z cold brew z senchy sakury i syropu z kwiatów czarnego bzu
KUSA SUSHI take away Kielce
KUSA SUSHI take away, plac Wolności, Kielce, Polska, tel.: 660 686 845
PRZYSTAWKA
Butter Ebi California - Serek / krewetka w panko / oshinko / opalana ryba maślana z ostrą salsą
DANIE GŁÓWNE
Zupa Tom Kha z szaszłykiem z kaarage - Bulion / makaron ryżowy /groszek cukrowy / por /marynowane shitake / olej Rayu
DESER
Mus z białej czekolady / sorbet cytrusowy / kruszonka migdałowa / sos z wiśni
DRINK
CHOYA SPRITZ - Choya / prosecco / syrop z bzu / sok z limonki / truskawki Soft: lemoniada klasyczna
Da Vinci Podzamcze
Hotel Da Vinci, Podzamcze, Chęciny, Polska, tel.: 30 893 572
PRZYSTAWKA
Przystawka a’la Gazpacho Pomidor/ papryka/ seler naciowy/ chleb na zakwasie/ ubita feta z solą morską/ ogórek
DANIE GŁÓWNE
Pierś z perliczki z kostką Seler sous vide/ tymiankowy jus drobiowy/ żelka z jeżyn i czerwonego wina/ puree ziemniaczane
DESER
Sernik królowej Bony Twaróg/ prosecco/ arbuz/ biała czekolada/ ciastko kokosowe/ kakao
DRINK
Drink jeżynowa rozkosz Gin/ tonic/ jeżyna
JOHN BURG
JOHN BURG, Świętokrzyska, Kielce, Polska, tel.: 660 595 666
PRZYSTAWKA
Krążki cebulowe ,ser cheddar, boczek, szczypiorek, sos BBQ osobno w sosjerce
DANIE GŁÓWNE
Bułka maślana ,rukola ,wołowina Black Angus ,ser mimolette, chorizo, nachos, salsa
DESER
Mini Deser Bezowy z frużeliną jagodową.
GŪRŪ RAMEN
GŪRŪ RAMEN, Solna, Kielce, Polska, tel.: 600 853 232
PRZYSTAWKA
Tatar z łososia - Łosoś, kapary, por, sezam, olej rayu, olej z dymki, żelka ananasowa, trufle mayo, chips z korzenia lotosu
DANIE GŁÓWNE
Wegantan Ramen - Wywar z prażonych ziaren soji, chrupiąca cukinia w tempurze, pak choy, konfitura z czerwonej cebuli, prażone orzechy nerkowca, kiełki mung, olej rayu, nitamago / opcjonalnie bez jajka
DESER
Matchamisu Matcha, biszkopty, serek mascarpone, żel z rabarbaru
DRINK
Choya Apple - choya, sok tłoczony z jabłek, sok limonkowy, yuzu marmalade tea
Piecownia - KOŃSKIE
Piecownia, Dolna, Końskie, Polska, tel.: 538 437 487
PRZYSTAWKA
Panzerotti z konfiturą z czerwonej cebuli i mozarellą
DANIE GŁOWNE
Pizza contadino Sos pomidotowy mozzarella fior di latte, pancetta, cebula, czosnek, ogórek konserwowy
DESER
Marengo linga Rolada lodowo-bezowa
DRINK
Koktajl borówkowo pomarańczowy na bazie białego wina frizzante
Piecownia Tor Kielce
Piecownia Tor Kielce, Wykień, Miedziana Góra, Polska, tel.: 787 971 413
PRZYSTAWKA
Panzerotti z konfiturą z czerwonej cebuli i mozzarellą
DANIE GŁOWNE
Pizza contadino Sos pomidotowy mozarella fior di latte, pancetta, cebula, czosnek, ogórek konserwowy.
DESER
Marengo linga Rolada lodowo-beżowa
DRINK
Koktajl borówkowo pomarańczowy na bazie białego wina frizzante
Restauracja Blue
Restauracja Blue, Solna, Kielce, Polska, tel.:
PRZYSTAWKA
Melon / marakuja / mięta / bób
DANIE GŁÓWNE
Chleb maślany/ szarpana wieprzowina / świeży szpinak/ jajko poche
DESER
Lody wegańskie/ mus owocowy / świeże owoce
DRINK
HAPPY WOMAN – drink - 200g ( wódka 20 ml / sok pomarańczowy150ml/syrop 20ml / sok z cytryny 10 ml)
LUZtro
LUZTRO, Rynek, Kielce, Polska, tel.: 731 777 066
DANIE GŁÓWNE
GRUZIŃSKIE SPECJAŁY Z GRILLA szaszłyk wieprzowy , lula kebab drobiowy , chaczapuri adżarskie , grillowane warzywa , sos satsebeli
DESER
TORT NALEŚNIKOWY z marmoladą śliwkową , morelową i kremem śmietanowo-limonkowym
DRINK
DRINK WOO WOO wódka , archers brzoskwiniowy , sok żurawinowy , sok z limonki Bezalkoholowa alternatywa PURPLE RAIN Sok żurawinowy , blue curacao, sok ananasowy, grenadyna, sok z cytryny
Azzurro
Azzurro, Henryka Sienkiewicza, Kielce, Polska, tel.: 531 090 999
PRZYSTAWKA
Carpaccio z grillowanego bakłażana i cukinii z serem ricottą , szynka crudo, rukolą, orzechami włoskimi
DANIE GŁÓWNE
Pizza calzone ż kiełbaska salaiccia marynowana w piwie holba, mozarellą,cebulą i sosem pomidorowym podawana z zielonym i czerwonym pesto i parmezanem
DESER
Pistacjowe foundanty z lodami waniliowymi i owocami
DRINK
Peach gimlet: pure brzoskwiniowe, gin( alkoholowy lub bezalkoholowy)sok cytrynowy, syrop cukrowy
Villa Aromat - WŁOSZCZOWA
Villa Aromat, Jędrzejowska, Włoszczowa, Polska, tel.: 41 394 13 50
PRZYSTAWKA
Sałatka z rukoli z szynką parmeńską i serem pleśniowym
DANIE GŁÓWNE
Gulasz z indyczych żołądków z warzywami korzeniowymi , lubczykiem i złocistymi grzankami
DESER
Crumble śliwkowe aromatyzowane trawą żubrową pod kruszonką z lodami.
Willa Hueta
Willa Hueta Hotel 4 gwiazdki, Juliusza Słowackiego, Kielce, Polska, tel.: 789 808 214
PRZYSTAWKA
BRUSCHETTA Z POMIDORAMI NA FOCACCI
DANIE GŁÓWNE
TUNCZYK GRILLOWANY PODANY NA SMAŻONYCH WARZYWACH Z OLIWĄ ZIOLOWĄ
DESER
PANNA COTTA Z SOSEM Z MALIN PODANA Z OWOCAMI
S7 Hotel z Restauracją Blue Line
Restauracja Blue Line Kielce, Przęsłowa, Kielce, Polska, tel.: 662 559 622
PRZYSTAWKA
Wątróbka drobiowa / jabłko / cynamon -
DANIE GŁÓWNE
Filet z kaczki / kurka / kozi ser / jeżyna
DESER
Mascarpone / śmietana creme / maliny / biszkopty -
DRINK
HAPPY WOMAN – drink- ( wódka 20 ml / sok pomarańczowy150ml/syrop 20ml / sok z cytryny 10 ml)