KIELCE XII EDYCJA
Fragola cafe Fresh gelato
Fragola cafe Fresh gelato Kielce, Solna 4B, Kielce, Poland, tel.: 791 355 466
PRZYSTAWKA
Zalewajka na zakwasie orkiszowym/puder z borowików/ rzemieślnicza biała opiekana kiełbaska.
DANIE GŁÓWNE
Wołowy stek Salisbury/ puree ziemniaczane/sos z borowików/ czerwona kapusta marynowana w czerwonym winie
DESER
Słodkie Taco Przygotowywany i wypiekany na miejscu wafel karmelowy w kształcie taco/ lody sernikowe z kawałkami karmelu/ gorące wiśnie/ sos karmelowy/ bita śmietana
DRINK
Gorący Aperol Spritz
Chinkalnia Restauracja Gruzińska
Chinkalnia Restauracja Gruzińska, Solna 4A/7U, 25-006 Kielce, Polska, tel.: 739 211 255
PRZYSTAWKA
Zupa Gupta pomidorowa/ klopsiki z kurczaka/kasza perłowa/ kwaśna śmietana
DANIE GŁÓWNE
Chaczapuri w kształcie łódki/ gruziński ser imeretyński/pepperoni/suszone pomidory/czarne oliwki/rukola
DESER
Tartaletka z nadzieniem jabłkowo- pomarańczowym/ bita śmietana/mielone orzechy włoskie
DRINK
Wódka/ granat/limonka
Restauracja Dumka
Restauracja Dumka, Paderewskiego 34/3, 25-502 Kielce, Polska, tel.: 511 606 604
PRZYSTAWKA
Buraczane młynci z domowym pasztetem i sosem wiśniowym
DANIE GŁÓWNE
Kotlet po kijowsku z puree ziemniaczanym i sosem kukurydzianym
DESER
Makowe uszka z nadzieniem z maku i fasoli okraszone masłem truskawkowym
DRINK
Zimowy kwiat
Sosnowy Dworek
Sosnowy Dworek, 26-021 Suków, Polska, tel.: 535 797 345
PRZYSTAWKA
Krewetki marynowane w soku z pomarańczy z czosnkiem z grzanką
PRZYSTAWKA
Krem z pieczonego buraka i jabłka z serem feta i czarnuszką
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kaczki podana z puree czosnkowym, kalafiorem romanesco z tymiankowym demi glace
DESER
Ptyś z kremem patissiere
DRINK
Whisky Apple Fizz
KUSA SUSHI
KUSA SUSHI take away, plac Wolności 4, 25-367 Kielce, Polska, tel.: 660 686 845
PRZYSTAWKA
Futomaki owinięte w płatek sojowy z halibutem w tempurze, marynowaną rzepą, ogórkiem, sałatą i granatem
DANIE GŁÓWNE
Kurczak karage w sosie satay z orzechów i przypraw curry z ryżem basmati
DESER
Doroyaki z białym kremem, świeżymi malinami i glazurami z borówki i limonki
DRINK
Grzane japońskie wino śliwkowe z pomarańczą, suszonymi owocami, anyżem i cynamonem
KOKO Złoty Krokodyl & Costa Coffee
KOKO Złoty Krokodyl & Costa Coffee, plac Świętego Wojciecha 4/L01, 25-307 Kielce, Polska, tel.: 692 752 415
PRZYSTAWKA
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Ciabatta z pastą z sera fety i suszonych pomidorów z pomidorkami koktajlowymi
PRZYSTAWKA
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Zupa krem z białych szparagów
DANIE GŁÓWNE
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Empanada solo ze słonymi pączkami 
DANIE GŁÓWNE
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Kopytka w sosie porowym z camembertem 
DESER
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Sernik z karmelem i popcornem
DRINK
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Piwo Śliwkowe ze Śliwką 
BOSKO Kielce - Lody Produkcji Własnej
BOSKO Kielce - Lody Produkcji Własnej, Kozia 2, 25-514 Kielce, Polska, tel.: 519 632 215
DESER
Tost z chałki/ lody własnej produkcji o smaku cynamonowym / ciepłe variegeto z jabłek / prażone orzechy włoskie z miodem / karmel
DESER
Tiramisu karmelowe z variegato z czarnej porzeczki
DRINK
Rozgrzewajaca herbata wiśniowa z nalewką z wiśni
LUZTRO
LUZTRO, Rynek 12, 25-303 Kielce, Polska, tel.: 731 777 066
PRZYSTAWKA
Tapasy z krewetką halloumi mozzarella
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kaczki z pieczonym batatem i cukinia na sosie malinowo-żurawinowym
DESER
Lody Tricolore italiano (parmezan, wasabi, burak) na ogniu
DRINK
Drink penicillin
Azzurro
Azzurro, Henryka Sienkiewicza 60A, 25-501 Kielce, Polska, tel.: 531 090 999
PRZYSTAWKA
fiorella's frittes (fritelle)
DANIE GŁÓWNE
Lazania z warzywami
DESER
Deser bananowo czekoladowy
DRINK
Grejpfrutowa mimoza
Restauracja Kielecka
Restauracja Kielecka, Stefana Żeromskiego 12, Kielce, Poland, tel.: 41 360 01 14
PRZYSTAWKA
Krucha babeczka wypełniona fuagra z gęsiny z wytrawną galaretką
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa nadziewana wędzona śliwką/ tortilla w sezamie ze szpinakiem i mozzarellą/ sos porzeczkowy/ czerwona kapusta
DESER
Deser lodowy obsypany pudrem pomarańczowym z kawiorem owocowym
DRINK
Espresso drink
DRINK
Hot Toddy
Burger & Co.
Burger & Co., Henryka Sienkiewicza 11, Kielce, Polska, tel.: 532 522 455
PRZYSTAWKA
Placek alzacki włoski (Crème fraîche, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, rukola, oliwa czosnkowa)
PRZYSTAWKA
Placek alzacki francuski (Crème fraîche, ser z niebieską pleśnią, gruszka, bekon, rukola)
DANIE GŁÓWNE
MOŻLIWOŚĆ ZROBIENIA OPCJI WEGETARIAŃSKIEJ! Burger wołowy: wołowina, ser cheddar, grillowany bekon, prażona cebula przyprawiona papryką wędzoną, majonez chipotle, sos Whisky BBQ, bułka maślana
DANIE GŁÓWNE
Tacos z szarpaną kaczką duszoną w przyprawach orientalnych, sos BBQ, ser cheddar, salsa z pomarańczą, orientalny coleslaw
DESER
sernik w stylu nowojorskim na czekoladowo-migdałowym brownie z sosem malinowym
DRINK
martini fiero, wódka malinowa, syrop malinowy, tonic Kinley Rose lub Jägermeister, wódka ziołowa, syrop imbirowy, tonic
DRINK
kawa z syropem czekoladowym, amaretto, wiśniami i bitą śmietaną
Karczma Rybaczówka
Karczma Rybaczówka, Janusza Kusocińskiego 61a, 25-001 Kielce, Polska, tel.: 502 875 875
PRZYSTAWKA
Karmazynowe jabłko - jabłko pieczone, karmazyn wędzony , papryka, cebula, ziemniak, ogórek kiszony, majonez, koperek, przyprawy 
DANIE GŁÓWNE
Spaghetti ze szczupaka - kuleczki ze szczupaka, makaron spaghetti, sos bolognese, ser parmezan
DESER
Szampańska Szarlotka - jabłko prażone, kruszonka, serek waniliowy, sos czekoladowy, bita śmietana 
DRINK
Mandarynkowy Smash - wódka Stumbras, mandarynka, syrop cukrowy, syrop miętowy, lód
Haraszo Restaurant & Pub
Haraszo Restaurant & Pub, Generała Tadeusza Kościuszki 24, 25-310 Kielce, Polska, tel.: 797 422 831
PRZYSTAWKA
placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i kawiorem
DANIE GŁÓWNE
Pielmieni z sosem borowikowo - kurkowym
DESER
Sernik z musem malinowym
DRINK
Hej sokoły - wódka nemiroff, sok żurawinowy, sok ananasowy
JOHN BURG
Galeria Echo, Świętokrzyska 20, 25-406 Kielce, Polska, tel.: 660 595 666
PRZYSTAWKA
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą
DANIE GŁOWNE
JB Fest BRGR (wołowina Black Angus, ser panierowany, różowy sos, pomidor, sałata rzymska, a całość zamknięta w bułce wypiekanej na miejscu)
DESER
Beza Raffaello (torcik bezowy z kremem kokosowym, prażonymi migdałami, wiórkami kokosowymi oraz musem owocowym) plus kawa latte
Restauracja Romantyczna
Restauracja Romantyczna, Stanisława Konarskiego 3, 25-340 Kielce, Polska, tel.: 41 344 17 88
PRZYSTAWKA
Kolorowe sałaty z wędzonym pstrągiem, chipsami z warzyw i dresingiem z czarnym kawiorem
DANIE GŁÓWNE
Konfitowane udko kacze podane z żurawiną i czerwoną kapustą na kaszotto z dynią i świeżym szpinakiem
DESER
Tarta migdałowo -bezowa z kremem mascarpone i mango flambirowanym w tequili
DRINK
"W niebie..."
UNO PIZZA NAPOLETANA
Uno pizza napoletana, Warszawska 6, 25-001 Kielce, Polska, tel.: 789 106 644
PRZYSTAWKA
CROCCHETTE DI PATATE: krokiety z kremowego puree ziemniaczanego z dodatkiem parmezanu w panierce CROCCHETTE n'1 Pieczony Rostbeff, majonez truflowy, kapary, sos cacio e pepe CROCCHETTE n'2 Grilowana Ośmiornica, półsuszony pomidor, pikantna salsa N'duja Calabresse
DANIE GŁOWNE
PIZZA NAPOLETANA: Pomidory San Marzano D.O.P., Mozzarella fior di latte, Burrata, Prosciutto Crudo, karmelizowane pomidory cherry, chipsy z parmezanu, pesto bazyliowe
DESER
SFOGLIATELLA FROLLA Chrupiące ciasteczko wypełnione kremem z ricotty, samoliny i kandyzowanych cytrusów z dodatkiem kremu pistacjowego
DRINK
BERGAMOTTO SPRITZ likier Bergamotto fantastico, Prosecco, woda gazowana, cytrusy
Rynek 11 Restaurant & Cocktail Bar
Rynek 11 Restaurant & Cocktail Bar, Rynek 11, 25-303 Kielce, Polska, tel.: 781 529 801
PRZYSTAWKA
Halibut/mleko kokosowe / szpinak / tapioka
DANIE GŁÓWNE
Wieprzowina / batat / wiśnia / twaróg wędzony / musztarda francuska
DESER
Cytryna / biała czekolada / czarne kakao
DRINK
Tangerine Aperol aperol, wódka infuzjowana mandarynką, sok z limonki, kurze jajko, syrop mandarynkowy
Calimero Cafe Paderewskiego
Calimero Cafe Paderewskiego, Paderewskiego 4c, 25-017 Kielce, Polska, tel.: 737 881 299
PRZYSTAWKA
Wędzony łosoś na placuszkach ziemniaczanych z sosem tzatziki  Danie Wegetariańskie!
DANIE GŁÓWNE
Bezglutenowe spaghetti z borowikami w sosie truflowym z parmezanem  Danie Wegetariańskie!
DESER
Tarta kokosowa z kremem czekoladowym i waniliowym  BEZ GLUTENU Vege Keto!
DRINK
Orange bee
Irish Pub Shoemaker
Irish Pub Shoemaker Kielce, Paderewskiego 27, 25-017 Kielce, Polska, tel.: 41 333 50 50
PRZYSTAWKA
Krem z dyni hokkaido i marchwi z sorbetem mandarynkowym i prażonymi migdałami
DANIE GŁÓWNE
Confitowana noga z kaczki Pekin na Puree z pietruszki i jabłka z żelką z żurawiny i pieczoną pomarańczą
DESER
Guinness cake - czekoladowe ciasto z nutą piwa Guinness Irish Stout z kremem z mascarpone, piwny karmel, tarta skórka z limonki
Trattoria Romana Kuchnia włoska
Trattoria Romana Kuchnia włoska, Księdza Piotra Ściegiennego 258c, 25-116 Kielce, Polska, tel.: 698 696 416
PRZYSTAWKA
Vitello tonnato (wolno gotowana cielęcina w sosie tuńczykowym)
DANIE GŁÓWNE
Guance di manzo sauvignon (policzki wołowe w sosie Sauvignon, pieczona polenta, karmelizowana brukselka)
DESER
Cannoli siciliani (cannoli nadziewane kremem z ricotty i pistacjami)
DRINK
GREEN TONIC (P31 SPRITZ , PROSECCO, TONIC)
La Casa
La Casa Kielce, Pakosz 21, 25-040 Kielce, Polska, tel.: 690 878 780
PRZYSTAWKA
Bruschetta z pieczoną papryką, czosnkiem i chilli 
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kurczaka z oscypkiem i sosem żurawinowym na sałatce z rukoli
DESER
Waniliowe pancakes na ciepło z kremem z mascarpone i bitą śmietaną
Piecownia Końskie
Piecownia, Dolna 1C, 26-200 Końskie, Polska, tel.: 538 437 487
PRZYSTAWKA
Mini calzone Pierog nadziewany pieczarkami, cebulką, pomidorami, salami picante
DANIE GŁÓWNE
Pizza salsiccia fresca friarielli Mocarella fiordi latte ,salsiccia fresca, suszone pomidory, liście brokuła friarielli
DESER
Tarta z jabłkami i cappucino  Maślany kruchy spód, jabłka z nuta cynamonu i chrupiącą lekką kruszonką, kawa cappucino
DRINK
Koktajl brzoskwiniowy
Restauracja Rockabilly Steakhouse and Whisky Bar
Rockabilly Steakhouse & Whiskey Bar, Rynek, 25-303 Kielce, Kielce, Polska, tel.: 730 030 020
PRZYSTAWKA
Zupa krem z zielonych warzyw
DANIE GŁÓWNE
Stek z pieczonej karkówki z puree chrzanowym, sos czosnkowy confit
DESER
Sernik pistacjowy z sosem malinowym
Restauracja Monopolka
Restauracja Monopolka, Świętego Leonarda 11, 25-311 Kielce, Polska, tel.: 730 777 111
PRZYSTAWKA
Boczniak smażony z czerwoną cebulą, sos winno maślany, podany na chrupiącym Brioche z jajkiem w koszulce ze szczypiorkiem
DANIE GŁÓWNE
Rolada z kurczaka, faszerowana serem ricotta z suszonymi pomidorami, podana na kremowym szpinaku z migdałowymi ziemniakami Pommes Duschess
DESER
Orzechowy Cheescake z mleczną czekoladą podanym na słonym karmelu
DRINK
Wódka, sok z cytryny, syrop z marakui, sok ananasowy
Applause Restaurant & Jazz Bar
Applause Restaurant & Jazz Bar, plac Moniuszki 2B, 25-334 Kielce, Polska, tel.: 570 101 100
PRZYSTAWKA
Zupa kukurydziana zupa krem z wędzonym popcornem
DANIE GŁÓWNE
Sharing Plate: - Hot honey polędwiczka z kurczaka w panko - Indyk wędzony na miejscu - Pomidorowa bruschetta z wędzonym serem - Serowo-cebulowe krążki - Domowe pikle - Taco z kukurydzą, szpinakiem i cheddarem - Sosy: chipolte, BBQ, Blue cheese
DESER
Muffinka marchewkowa, z grillowanym ananasem i mascarpone
DRINK
Stumbras potato, aperol, blue curacao, syrop z czarnego bzu, sok pomarańczowy
Yubari Restauracja & Pizza, Kręgle & Klub
Yubari Restauracja & Pizza, Kręgle & Klub, Marmurowa 62, 26-026 Bilcza, Polska, tel.: 510 305 052
PRZYSTAWKA
Tatar z grillowanych warzyw/ grzanka z Gorgonzolą
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka a'la Wellington podana z gratinem z selera i dyni
DESER
Marysieńka
DRINK
Yubari mood
WILLA HUETA
Willa Hueta Hotel 4 gwiazdki, Juliusza Słowackiego, 25-365 Kielce, Polska, tel.: 41 241 28 88
PRZYSTAWKA
tatar z jelenia podany z domowymi piklami i jajkiem przepiórki
DANIE GŁÓWNE
filet z pstrąga z kluseczkami francuskimi i zielonymi warzywami
DESER
Browni z sosem wiśniowym i lodami waniliowymi
DRINK
wino grzane
Żółty Słoń
Żółty Słoń, Zagnańska 49, 25-528 Kielce, Polska, tel.: 507 088 300
PRZYSTAWKA
Tatar w stylu włoskim/ bruschetta ze świeżymi pomidorami i parmezanem/ panierowana mozzarella
DANIE GŁOWNE
Polędwiczka wieprzowa faszerowana knelem z indyka/ parowany blin ziemniaczany/ dziki brokuł z chili/ sos z czarnej porzeczki i kawy
DESER
Sernik baskijski/ karmelizowana figa/ mus z marakui
DRINK
FIREMAN’S SOUR
Restauracja Winnica
Restauracja Winnica, Winnicka 4, 25-334 Kielce, Polska, tel.: 513 046 444
PRZYSTAWKA
Tradycyjny barszcz ukraiński z jakiem / grzanka z rukolą / szynką prosciutto i / polskim parmezanem czyli serem Rubin
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kurczaka confit / warzywne placuszki ziemniaczane / karmelizowana marchew paryska w żelce z jabłek / groszek cukrowy / sos modelowo imbirowy z chill i / tzatziki
DESER
Czekoladowe brownie / prażone orzechy w karmelu / angielski sos z limonką
DRINK
Orange Bay Rum Bianco / triple sec / sok z cytryny / sok z pomarańczy / kora cynamonu
Niebieska Sowa
Niebieska Sowa, Solna 4A, 25-006 Kielce, Polska, tel.: 502 421 493
PRZYSTAWKA
Meksykańska zupa chilli con carne z mięsem i czerwoną fasolą
DANIE GŁOWNE
Smażony makaron noodle z kurczakiem marynowanym w zielonym curry, sos sojowy-orzechowy/ chrupiące warzywa
DRINK
Piwo imbirowe, ciemny rum, limonka, angostura
Kielecki Browar Restauracyjny
Kielecki Browar Restauracyjny, Zagnańska 94, 25-560 Kielce, Polska, tel.: 604 676 768
PRZYSTAWKA
Bao rib fingers Mięso z żeberek wieprzowych/ azjatycka glazura słodowa / bao / sałatka azjatycka / świeże zioła / orzechy ziemne Przystawka + Danie główne dodajemy deskę degustacyjną naszych piw gratis prosimy o wcześniejsze rezerwacje telefoniczne pod numerem 604 676 768
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kaczki / sos pomarańczowy z bergamotką i cointreau / babka warzywna / puree z topinamburu i selera Przystawka + Danie główne dodajemy deskę degustacyjną naszych piw gratis prosimy o wcześniejsze rezerwacje telefoniczne pod numerem 604 676 768
DESER
Ciasto marchewkowo-makowe / biała czekolada / kruszonka ze słodu aromatycznego/ maliny prosimy o wcześniejsze rezerwacje telefoniczne pod numerem 604 676 768
DRINK
Pink Pils Piwo pils / Martini Fiero / Passoa / sok z limonki / białko / rozmaryn prosimy o wcześniejsze rezerwacje telefoniczne pod numerem 604 676 768
KAWIARNIA CZTERY PORY ROKU
Cztery Pory Roku, Henryka Sienkiewicza 10/12A, Kielce, Polska, tel.: 41 344 66 48
DESER
Deser w pucharku - Eton Mess (deser brytyjski) czyli mus malinowy, z masą Mascarpone połączony z bezą i świeżymi owocami
DESER
Ciastko Szefa, kruche pistacjowe z kremem pistacjowym z frużeliną malinową
DESER
Migdałowa Fantazja, ciastko na zimno, biszkopt z kremem migdałowym oraz galaretką pomarańczową
DRINK
Rozgrzewający grzaniec, mulled wine 🍷z przyprawami korzennymi
DRINK
rozgrzewająca Herbata zimowa z przyprawami korzennymi i pomarańczą
Antresola
Antresola, Piekoszowska 21, 25-723 Kielce, Polska, tel.: 504 155 044
PRZYSTAWKA
MAIALE TONNATO Schab sous vide w sosie tuńczykowym, smażone kapary, parmezan, majonez lubczykowy, olej z pietruszki
DANIE GŁOWNE
ŻEBRO WOŁOWE CONFIT pieczarka portobello, puree ziemniaczane, glazurowane buraczki, sos demi glace
DESER
MILLE FEUILLE z owocami i malinowym coulis
DRINK
GRAPE WILD APEROL Wódka, Aperol, sok grejpfrutowy, woda gazowana
Głodna Małpa Pizza & Chill
Głodna Małpa Pizza Napoletana Kielce, Wesoła 9, 25-305 Kielce, Polska, tel.: 518 142 404
DANIE GŁÓWNE
Pizza degustacyjna: Quatrro rosso Cztery różne kawałki pizzy na pomidorach San Marzano D.O.P.: margherita, napoli (z salami napoli), calabrese (z ’ndują, ricottą, marynowanymi cebulkami i rukolą), prosciutto e funghi (z prosciutto cotto, pieczarkami i czerwoną cebulą).
DANIE GŁÓWNE
Pizza degustacyjna: Quatrro bianco Cztery różne kawałki pizzy na kremowym sosie białym: formaggi (z Pizza degustacyjna: gorgonzolą, pecorino romano i parmigiano romano), carbonara (z pancetta, pieczarkami, czerwoną cebulą i szczypiorkiem), crema balsamica (z pomidorkami cherry, bazylią i kremem balsamicznym), funghi (z pieczarkami, czosnkiem, świeżym tymiankiem i pieprzem)
DESER
Sfogliatelle - typowy deser Neapolu. Ciasto francuskie z nadzieniem z ricotty, kaszy manny, wanilii i skórki pomarańczy; bogato obsypane cukrem pudrem
DRINK
Kir royale - koktajl przygotowany z frizzante oraz creme de cassis, czyli likieru z czarnej porzeczki. Podawany z dodatkiem owoców leśnych
Restauracja Blue
Restauracja Blue, Solna 4b, 25-001 Kielce, Polska, tel.: 668 116 903
PRZYSTAWKA
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Zalewajka świętokrzyska z boczkiem i ziemniakami
DANIE GŁÓWNE 1
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Bagietka z grillowanym rosbeftem z konfitura cebulowa , pieczonym jarmużem i grzybami
DANIE GŁÓWNE 2
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Danie Wegetariańskie: Bagietka z krewetkami tygrysimi z pomidorkami cherry i smażonym groszkiem cukrowym
DANIE GŁÓWNE 3
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia!K urczak supreme puree musztardowe, groszek cukrowy, marchewka glazurowana
DESER
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia! Naleśniki amerykańskie z bakaliami i karmelem
DRINK
UWAGA! Na czas festiwalu lokalu otwarty od poniedziałku 16 stycznia!
Zajazd Antresola
Antresola Zajazd, Hotel, Łopuszańska, Snochowice, Polska, tel.: 534 344 074
PRZYSTAWKA
Tarta szpinakowo - cukiniowa zapiekana z gorgonzolą
DANIE GŁÓWNE
Rolada wołowa faszerowana serem wędzonym i boczkiem / kopytka pietruszkowa / karmelizowana marchewka z fasolką
DESER
Kandyzowane wiśnie pod kruszonką / krem czekoladowy
Da vinci
Hotel Da Vinci, Podzamcze, 26-060 Chęciny, Polska, tel.: 577 450 040
PRZYSTAWKA
Smażone kremowe jajko na galaretce marchewkowo- imbirowej z warzywnymi humusami
DANIE GŁÓWNE
Delikatny kurczak z puree ziemniaczano- chrzanowym, blanszowanym szpinakiem i gruszką
DESER
Strudel jabłkowo - pigwowy z kremem angielskim
DRINK
Daiquiri- (rum / limonka / syrop cukrowy)
Piecownia Ruda Maleniecka Pizzeria
Piecownia Ruda Maleniecka Pizzeria, 26-242 Ruda Maleniecka, Polska, tel.: 787 971 413
PRZYSTAWKA
Pizza salsiccia fresca friarielli Mocarella fiordi latte ,salsiccia fresca, suszone pomidory, liście brokuła friarielli
DANIE GŁÓWNE
Mini calzone Pierog nadziewany pieczarkami, cebulką, pomidorami, salami picante
DESER
Tarta z jabłkami i cappucino  Maślany kruchy spód, jabłka z nuta cynamonu i chrupiącą lekką kruszonką, kawa cappucino
DRINK
Koktajl brzoskwiniowy
Monte-Carlo Restauracja
Monte-Carlo Restauracja, Paderewskiego 20, 25-004 Kielce, Polska, tel.: 41 343 16 40
PRZYSTAWKA
Tatar z łososia na carpacio ze świeżego ogórka z grzanką
DANIE GŁÓWNE
Żebro długo pieczone na puree kapuściano - ziemniaczanym z kminkiem
DESER
Szarlotka tradycyjna podawana z lodami i bitą śmietaną
DRINK
Grzane wino z pomarańczą i goździkami
Restauracja Blue Line hotel s7
Restauracja Blue Line Kielce, Przęsłowa 4, Kielce, Poland, tel.: 662 559 622
PRZYSTAWKA
Tatar z tuńczyka ze świeżym ogórkiem i mascarpone z grzanką ziołową
DANIE GŁÓWNE
Policzki wieprzowe w sosie musztardowym , ziemniaki ze słonina , warzywa glazurowane
DESER
Panna cotta dyniowa z powidłami z jeżyn
DRINK
DRINK
Cukiernia PYCHOTKA
Cukiernia PYCHOTKA, Stefana Okrzei 2, 25-525 Kielce, Polska, tel.: 570 831 279
DESER
Deser mini Pavlova z wiśniami i śmietaną oraz kawa do deseru americano lub flat white możliwość zapakowania ich na wynos
DESER
Zestaw deserowy dwie napoleonki i dwie kawy do wyboru americano lub flat white możliwość zapakowania ich na wynos
DESER
Box slodkosci składający się z pychotkowego pączka, orzechowego ciastka pieguska, ciastek klawiszy i czekoladowego ciastka kokoska możliwość zapakowania ich na wynos
Restauracja Pescatore
Restauracja Pescatore, |Wejście od strony Parku| za PZU, Solna 3, 25-006 Kielce, Polska, tel.: 789 429 337
PRZYSTAWKA
Zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki, serek mascarpone, chips z parmezanu, oliwa bazyliowa, focaccia
DANIE GŁÓWNE
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i delikatnym serkiem, pure di patate rosa , blanszowany jarmuż z kalafiorem
DESER
Sernik królewski z musem ze świeżych malin, lody waniliowe
DRINK
Prosecco al lime