Busko-Zdrój, Skarżysko, Końskie, Łopuszno, Chęciny, Tokarnia
Mirage - Konary
, tel.: 797 700 692
PRZYSTAWKA
Carpaccio z kaczki/ chutney z jagód/ parmezan/ oliwa rozmarynowa
DANIE GŁÓWNE
Grillowana pierś z kurczaka/ quiche z bobem/ krem brulee z kozim serem/karmelizowane pomidorki, pieczony kalafior
NAPÓJ + DESER
Tiramisu/ biała czekolada/ maliny/ lemoniada
DRINK
Moscow mule
Bristol Busko Art & Medical Spa
, tel.: 41 330 30 33
PRZYSTAWKA
Chłodnik arbuzowo pomidorowy/mięta/limonka/ogórek
DANIE GŁÓWNE
Pierś kaczki/racuszki z cukinii/szpinak/sałata rzymska/mus truskawkowy
NAPÓJ + DESER
Beza/mascarpone/sos limonkowy/sos malinowy
Zajazd Antresola
, tel.: 534 344 074
PRZYSTAWKA
Mięsno-warzywną Frittata
DANIE GŁÓWNE
Placki toskańskie z cukinii i z kurczaka, w sosie słodko kwaśnym i surówką z rukolii
DESER
Wspaniałe wiśnie zapiekane po kruszonką, z gałką lodów waniliowych
Markiz
, tel.: 785 795 008
PRZYSTAWKA
Sałatka ze szpinaku baby
DANIE GŁÓWNE
Dorsz na warzywach serwowany z kaszą kus kus i pieczonymi pomidorkami
Napój + Deser
Lody Lato Gelato – własnej produkcji + lemoniada arbuzowa
DRINK
Cic Cin Bianco z borówką amerykańską
Weranda
, tel.: 41 367 92 22
PRZYSTAWKA
Plastry kaczki w na sosie tuńczykowym
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka z suszonym pomidorem na sosie z czerwonej porzeczki
DESER + NAPÓJ
Deser bananowy mus z kruchym ciastkiem + lemoniada
DRINK
Festa in Tavola
, tel.: 512 507 507
PRZYSTAWKA
Pasztet z kaczki zamknięty w gorzkiej czekoladzie obtoczony wiórkami kokosowymi
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa sous vide w sosie miętowym podane z purre ziemniaczano-marchewkowym w towarzystwie espumy brzoskwiniowej z chipsem z siemienia lnianego przykrytego pianką jabłkowo-cytrynową
DESER + NAPÓJ
Deser + napój: Mus bezowy o smaku cytrynowym podany na kruchym cieście z polewą malinową do wyboru + herbata, kompot
DRINK
Bellini - mus brzoskwiniowy z winem musującym prosecco
Hotel Promień
, tel.: 41 253 86 36
PRZYSTAWKA
Sernik z koziego sera podany z marmoladą z czerwonej cebuli i sałatka z owocami.
DANIE GŁÓWNE
Policzki wołowe wolno gotowane w cydrze lubelskim, podane w sosie z karmelizowanymi warzywami w miodzie i ziemniaczanym purée z rozmarynem.
DESER
Mus z białej czekolady z sezonowymi owocami, karmelem i kruszonką wiedeńską
Piecownia
Piecownia, Dolna, Końskie, Polska, tel.: 538 437 487
PRZYSTAWKA
Paluchy z szynką crudo i rukolą
DANIE GŁÓWNE
Pane Italiano, chlebek z szynką cotto, sos pomidorowy, mozarella, gorgonzola, rukola, pomidorki, oliwki, parmezan
DESER
włoskie lody fior di latte z wiśniami i bitą smietaną
DRINK
Pane Italiano, chlebek z szynką cotto, sos pomidorowy, mozarella, gorgonzola, rukola, pomidorki, oliwki, parmezan