3. Edycja Festiwalu Smaku Rybnik, Żory, Jastrzębie, Wodzisław, Racibórz
InoWino wine bar&bistro​
inoWino Wine Bar & Bistro, Tadeusza Kościuszki, Rybnik, Polska, tel.: 664 336 360
PRZYSTAWKA
3 kolory bruschetty - konfitura z pomidora, pasta z bobu i mięty, mozarella
DANIE GŁÓWNE
Do wyboru Makaron marinara - krewetki, kalmary, omułki, sos pomidorowy LUB Makaron z pancetta, bobem i orzechami włoskimi
DESER + NAPÓJ
Czekoladowe tiramisu z chia i owocami NAPÓJ: Lemoniada 2 kolorowa - cytrynowo - porzeczkowa
DRINK
Szprycer arbuzowy z ogórkiem
InoWino Restaurant & Cafe
InoWino Restaurant & Cafe, Rynek, Rybnik, Polska, tel.: 32 421 91 73
PRZYSTAWKA
Gaspachio – pomidory malinowe, bazylia, papryka, oliwa, chipsy z jarmurzu i buraka smażone w oleju aromatyzowanym czosnkiem i bazylią, emulsja miętową
DANIE GŁÓWNE
Szarpana kaczka w panierce panko, polenta z kaszy kukurydzianej, cebula, marynowana w czerwonym winie i sosie sojowym podana z sosem z czerwonej porzeczki, świeże warzywa polane oliwą pietruszkowo- bazyliową
DESER
Mus truskawkowy, świeże owoce sezonowe, kruszonka czekoladowa, gorzka czekolada, culi truskawkowe
DRINK
Bacardi Blue - drink na bazie syropu blue Curacao, białego rumu Bacardi uzupełnione Seven Up z sokiem z cytryny
Batumi ბათუმი
Batumi Restauracja Kuchni Wschodniej, Wojciecha Korfantego, Rybnik, Polska, tel.: 509 499 518
PRZYSTAWKA
Wątróbka drobiowa, masło pomarańczowe, konfitura malinowa, grzanka czosnkowa
DANIE GŁÓWNE
Polędzwiczka wieprzowa, kasza gryczana, podgrzybek, grzyby mun
DESER
Beza, topinambur, lody waniliowe, orzech ziemny
DRINK
Mohito malinowe, maliny, limonka, mięta, rum, 7-up
Restauracja M17
Młyńska 17, Rybnik, Polska, tel.: 733 170 717
PRZYSTAWKA
Chłodnik z buraka z sorbetem malinowym
DANIE GŁÓWNE
Wolno Pieczona szynka z puree ziemniaczanym z dymką, koper włoski marynowany w cytrusach i żelem z zielonego groszku
DESER
Semifreddo z wiśniami, żelem z wiśni i kremem z bzu
DRINK
Mojito malinowe
Aperitivo
Aperitivo Rybnik, Rynek 11, Rybnik, Polska, tel.: 511 274 818
PRZYSTAWKA
Suflet z marchewki, fondi z Taleggio i karczochy
DANIE GŁÓWNE
Makaron z szynką cotto, suszony pomidor z lekkim sosie z złotych pomidorach
DESER
Café gourmand
DRINK
Italicus Spritz
Hotel i Restauracja Stodoły
Cisowa 2, Rybnik, Polska, tel.: 32 739 16 20
PRZYSTAWKA
Pikantne pierożki z warzywami, sosem sojowym, sezamem i szczypiorkiem
DANIE GŁÓWNE
Nuggetsy drobiowe z frytkami, pomidorowym sosem i sałatką z młodej kapusty
DESER
Deser jogurtowy z mango i z borówką z dowolnie wybranym napojem (kawa czarna, latte, cappuccino, herbaty smakowe)
DRINK
Cuba-libre orzeźwiający napój na bazie kubańskiego rumu
TAAKA RYBA
Leśna 15, Sumina, Polska, tel.: 32 757 69 56
PRZYSTAWKA
Chłodnik z zielonej sałaty, ogórek kompresowany, zioła, twaróg
DANIE GŁÓWNE
Żabie udka w panko, orientalna marchew, sos andaluzyjski, puree curry
DESER
Gofry z parfait kawowym, owoce w żelu
DRINK
Mietowo-czekoladowe riki tiki
Ośrodek Przygotowań Sportowych - Hotel "Olimpia"*** Rybnik-Kamień
Hotelowa 12, Rybnik, Polska, tel.: 32 422 50 53
PRZYSTAWKA
Camembert w cieście filo z bazyliowym pesto i rukolą
DANIE GŁÓWNE
Polędwica wieprzowa z groszkiem i marchewką na sosie szafranowym
DESER
Trufla czekoladowa z lodami wiśniowymi i wiśnią czekoladowa
DRINK
Malinowe mohito
Wierzbowe Zacisze
Raciborska 86, Rybnik, Polska, tel.: 32 440 73 77
PRZYSTAWKA
Włoski klasyk - bruschetta zapiekana z bazyliowym pesto, szynką parmeńską, mozzarellą z dodatkiem pomidorka i oliwki
DANIE GŁÓWNE
Carskie jadło - plastry polędwicy wołowej duszone w warzywach z brandy, w aromatycznym sosie z pomidorową nutą, ryż z curry, bukiet warzyw
DESER
Puchar łakomczucha - puchar polskich, dojrzałych truskawek w towarzystwie prawdziwej bitej śmietany
DRINK
Aperol Spritz - włoski drink na bazie Aperola i Prosecco z pomarańczową nutą
Best Pizza - Giovana Rybnik
Jana III Sobieskiego 13, Rybnik, Polska, tel.: 733 233 090
PRZYSTAWKA
Antipasti prosciutto e salame – włoskie bułeczki zapiekane z aromatycznym sosem pomidorowym, salami, serem i pieczarkami
DANIE GŁÓWNE
Makaron Toscana - do wyboru makaron penne lub spaghetti z sosem kremowo-śmietanowym ,suszonymi pomidorami, kurczakiem, ziołami i parmezanem
DESER
Klasyczne włoskie Tiramisu
DRINK
Italian Sangria – połączenie Sangrii i Prosecco serwowane z owocami
Restauracja Nobles
Orzepowicka 37, Rybnik, Polska, tel.: 790 832 834
PRZYSTAWKA
Chłodnik Letni - jogurt grecki, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek
DANIE GŁÓWNE
Poliki wołowe, puree z białych warzyw, burak pieczony
DESER
Śląska szpajza
DRINK
Ogórkowe Martini - wermut bianco, Nemiroff bold orange, tonik, ogórek
Restauracja Parkowa
1 Maja 49, Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: 32 476 27 04
PRZYSTAWKA
Gęś, marmolada z czerwonej cebuli, chips z parmezanu, śliwka, grzanka
DANIE GŁÓWNE
Żebro wołowe, musztardowo – miodowe puree, chrzan, kapusta włoska
DESER
Pana cotta lawendowa, ziemia czekoladowa, żel z mango
DRINK
BAHAMA drink (bacardi, ananas, zielony banan, limonka cukier trzcinowy)
Krowa Mać Burgers (Mazowiecka 8B, Jastrzębie-Zdrój)
Mazowiecka 8b, Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: 576 740 059
PRZYSTAWKA
Kuleczki serowe z papryczkami chill podawane z sosem czosnkowo koperkowym
DANIE GŁÓWNE
Burger z szarpaną wieprzowiną , bułka z czarnuszką , sałata karbowana , kwaśne wiórki z kapusty czerwonej, chutney z czerwonej cebuli wiśni na brandy, pomidor, cebula czerwona i sos majonezowy, cebula i wiśnia
DESER
gorące hiszpańskie churros z cukrem pudrem na czekoladzie
DRINK
gazowany orzezwiajacy drink papaya-mango z dużą ilością lodu oraz owoców
Pałac Borynia
Zamkowa 5, Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: 32 474 10 23
PRZYSTAWKA
Jajko poche na szpinaku z grzankami
DANIE GŁÓWNE
Udko z kurczaka na puree z marchewki z gnocchi
DESER
creme brulee cytrynowy z nutą melisy
DRINK
Pałac Borynia
InoWino Żory
Rynek 15/1, Żory, Polska, tel.: 32 220 18 13
PRZYSTAWKA
Jajo poche panierowane w panko z sałatą z Endywią i szczypiorkiem oraz oliwą z oliwek i majonezem z łososiem wędzonym
DANIE GŁÓWNE
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie i włoszczyźnie z sezonowymi warzywami
DESER
Deser bananowy ze słonym karmelem, kremem śmietankowym i gorzką czekoladą
DRINK
Prosecco, sok z cytryny, syrop z czarnej porzeczki, Bezalko: 7up, sok z cytryny, syrop z czarnej porzeczki
Restauracja Stary Zdrój
1 Maja 25, Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: 32 476 15 65
PRZYSTAWKA
Bruschetta z pomidorami, czosnkiem i parmezanem
DANIE GŁÓWNE
Sakiewka drobiowa ze szpinakiem, fetą, suszonymi pomidorami, tagliatelle z czewonym pesto
DESER
Włoska beza lodowa z musem truskawkowym
DRINK
Coco Blue
"Kamaro" pizza & restauracja
osiedle Przyjaźni 31b, Wodzisław Śląski, Polska, tel.: 782 917 700
PRZYSTAWKA
Bruschetta
DANIE GŁÓWNE
stek wołowy smażony na kamieniu
DESER
lodowa pianka z musem malinowym
DRINK
drink arbuzowy
Restauracja Szwajcaria
Ks.Płk.Wilhelma Kubsza 9, Wodzisław Śląski, Polska, tel.: 535 552 302
PRZYSTAWKA
Krem - kiszony burak, kiszony ogórek, kiszona kapusta
DANIE GŁÓWNE
Policzki wołowe, puree Dijon, kapusta, kalarepa, bekon, orzeszki ziemne
DESER
Beza, owoce, lody, czarny bez
DRINK
Kapitan Malina - rum, maliny, mięta, soda
Krowa Mać Burgers - Wodzisław Śląski
J.Pilsudskiego 12a, Wodzisław Śląski, Polska, tel.: 515 182 533
PRZYSTAWKA
Grillowana kukurydza z masłem czosnkowym i siekana pietruszką + panierowane papryczki jalapeno dla zaostrzenia apetytu
DANIE GŁÓWNE
Hawajska Krowa świeża wołowina, grillowany ananas, szynka parmenska, ser cheddar, roszponka, pomidor, sos mango curry, majonez
DESER
Podawany warstwowo w szklanym pucharku, chia na mleku, mus truskawkowy, mus brzoskwiniowy, granola
DRINK
gazowany orzezwiajacy drink papaya-mango z dużą ilością lodu oraz owoców
Dworek Nad Stawem
Młodzieżowa 300K, Wodzisław Śląski, Polska, tel.: 32 451 73 23
PRZYSTAWKA
Chłodnik zielony ogórek, oliwa koprowa, grzanka czosnkowa
DANIE GŁÓWNE
Ozór wołowym, puree z czerwonej kapusty, sos chrzanowy, duszona cebula, palona marchewka
DESER
Beza Pavlova
DRINK
Summer Strawberry