fbpx
9. Edycja Festiwalu Smaku w Kielcach!
Restauracja La Cucina Italiana
Księdza Piotra Ściegiennego 38, Kielce, Polska, tel.: 41 362 00 11
PRZYSTAWKA
Piramidka z bakłażana z mozarellą, świeżą bazylią i pomidorem z pieca
DANIE GŁÓWNE
danie spagehtti z świeżą kurką szynką parma w towarzystwie tartej marchwi i cukinii
DESER
Deser meringata delunga
DRINK
Arbuzowe szaleństwo
Restauracja Monte-Carlo
Paderewskiego 20, Ignacego Paderewskiego, 25-004 Kielce, Polska, tel.: 41 343 16 40
PRZYSTAWKA
Brusketta z pastą serową z łososiem i kaparem
DANIE GŁÓWNE
Chopped steak (burger bez bułki) z frytami stekowymi, sałatami i sosem amerykańskim
DESER
Beza Pavlova w oryginalnym wydaniu
DRINK
Martinie Fierro z tonikiem i dodatkami
Chinkalnia Kielce
Solna 4a/7u, 25-006 Kielce, Polska, tel.: 739 211 255
PRZYSTAWKA
aromatyczna zupa śmietanowa na białym winie z mini chinkali z mięsem wołowo- wieprzowym
DANIE GŁÓWNE
Kupaty- robione na miejscu wg tradycyjnej gruzińskiej receptury wieprzowe kiełbaski, Tkemali- słodko pikantny sos śliwkowy, sałatka ze smażonego bakłażana z czerwoną papryką i sezamem, gruziński chlebek
DESER
Panakodze (gruzińska panna cotta) rozmarynowo-estragonowa z puree z czarnej porzeczki i lodami z leśnych owoców.
DRINK
owocowa sangria z białego gruzińskiego wina Rkatsiteli
Irish Pub Shoemaker Kielce
Ignacego Paderewskiego 27, Kielce, Polska, tel.: 41 333 50 50
PRZYSTAWKA
Zupa Krem z marchewki i mango z krewetką tygrysią.
DANIE GŁÓWNE
Stek wołowy marynowany w whiskey z frytkami z marchewki.
DESER
Mus czekoladowy na Guinnessie z bitą śmietaną i lodowymi porzeczkami.
DRINK
Lemon whiskey. 40ml Tullamore D.E.W. Sok z cytryny Syrop cukrowy Kruszony lód.
Fragola cafe Fresh gelato Kielce
Fragola cafe Fresh gelato Kielce, Solna 4a, 25-006 Kielce, Polska, tel.: 791 355 466
DESER 1
Shake Bueno malina- puree malinowe, shake lodowy Kinder Bueno, bita śmietana, wafelki, maliny
DESER 2
Summer- egzotyczny deser lodowy: puree marakuja, sorbet mango, lody śmietankowe, bita śmietana, plaster gofra bąbelkowego
DRINK
Lemoniada San Martino: orzeźwiające kwaskowe połączenie wina frizzante San Martino z lemoniadą z czerwonych owoców i świeżymi owocami.
Azzurro
Henryka Sienkiewicza 60A, 25-354 Kielce, Polska, tel.: 531 090 999
PRZYSTAWKA
Chłodnik - kiszone ogórki, szparagi, chrust z batata
DANIE GŁÓWNE
Pizza - Sos pomidorowy, mozzarella, friarielli ala napoletana (marynowane liście brokuła), salami finocchiona
DESER
Tiramisu chałwowe
AleBabeczka Kawiarnia
Solna 4A, Kielce, Polska, tel.: 784 628 076
ŚNIADANIE 11 zł
Maślany croissant z jajkiem sadzonym, szynką, serem żółtym i szczypiorkiem
DESER 1
Beza pavlova z musem truskawkowym i świeżymi owocami
DESER 2
Monoporcja mango-marakuja-kokos. Aksamitny mus czekoladowo-owocowy
Flaming Promenada Solna
Solna 4a/1u, Kielce, Polska, tel.: 605 556 663
ZESTAW I
Złote Paluchy Churros plus lemoniada
NAPÓJ
Lemoniada
ZESTAW II
Gofr z bitą śmietana i owocami plus do wyboru bubble Tea lub Shake
NAPÓJ
Shake
Lemon Tree
Lemon Tree - restauracja - catering - diety pudełkowe, Bodzentyńska 2, 25-308 Kielce, Polska, tel.: 504 328 281
PRZYSTAWKA
Chrupiące grzanki z serowo-orzechową fasolą
DANIE GŁÓWNE
Szagówki z batata na aksamitnym sosie z kurek z dodatkiem chipsów z czosnku i marchewki
DESER
Czekoladowa chmurka na musie z malin
DRINK
Arbuzowe bąbelki z proseco i limonki
Haraszo Pub & Restaurant
Generała Tadeusza Kościuszki 24, 25-310 Kielce, Polska, tel.: 797 422 831
PRZYSTAWKA
Pierożki ukraińskie nadziewane litewską kiełbasą,papryką i czerwoną cebulą
DANIE GŁÓWNE
Kurica-filet z kurczaka nadziewany szpinakiem na sosie botwinkowym serwowany z różyczkami kalafiora
DESER
CARSKIE NALEŚNIKI z twarożkiem i borówkami
DRINK
Bosko Kielce - Lody Produkcji Własnej
Bosko Kielce - Lody Produkcji Własnej, Kozia 2, 25-514 Kielce, Polska, tel.: 512 196 862
DESER
Ice latte czekoladowe Idealnie polaczenie kawy mrozonej z galka lodow czekoladowych oraz bita smietana
DESER II
Solony karmel Nasz Boski solony karmel w polaczeniu z gestym sosem karnelowym, chrupiacymi orzeszkami w towarzystwie bitej smietany.
DESER III
Mascarpone z malinami w towarzystwie kruchej bezy, ze swiezymi owocami oraz bita smietana
NAPÓJ
Mojito bezalkoholowe Polaczenie miety, limonki, cukru trzcinowego oraz lodu daje boskie orzezwienie idealne na letnie upaly
Hotel Restauracja Pod Złotą Różą
plac Moniuszki 7, 25-334 Kielce, Polska, tel.: 41 341 50 02
PRZYSTAWKA
Chłodnik z melona z chili i truskawkami
DANIE GŁÓWNE
Salatka z rosbefem i sosem cytrynowym
DESER
Poduszka z serkiem mascarpone i owocami
Restauracja Kielecka
Żeromskiego 12 25-367 Kielce, tel.: 41 360 01 14
PRZYSTAWKA
Sałatka z szynka parmeńska/awokado/grejfrut/sos balsamiczny
DANIE GŁÓWNE
Policzki wieprzowe/kaszoto warzywne z kaszy pęczka/sos burgundzki/blanszowane kurki/wino wytrawne
DESER
Tartaletki z puddingiem śmietankowym/konfitura jagodowa
DRINK
KUSA SUSHI take away Kielce
plac Wolności 4, 25-367 Kielce, Polska, tel.: 660 686 845
PRZYSTAWKA
Thai soup Kwaśno - ostra zupa tajska z kurczakiem, chilli trawą cytrynową i limonką, podane z lodami z mleczka kokosowego i liści kafir
DANIE GŁÓWNE
Californiamaki z węgorzem unagi kabayaki w tempurze, blue cheese , mango i ogórkiem panierowane w prażonym słoneczniku.
DESER
Ekler z kokosem i musem z zielonej herbaty matcha.
DRINK
Sorbet limonkowy zalewany szampanem
NAPÓJ
Koreańska herbata mrożona Yuzu z cytryną i limonką
North Fish
Świętokrzyska 20, 25-406 Kielce, Polska, tel.: 41 334 77 00
PRZYSTAWKA
Kalmary
DANIE GŁÓWNE
DORSZ CZARNY z pikantną pastą harrisa
DESER
PANNA COTTA mus truskawkowy
NAPÓJ
Lemoniada
KushKing House Restauracja Indyjska Kielce
Generała Tadeusza Kościuszki 10 , tel.: 693 366 245
PRZYSTAWKA
Vegetable samosa Chrupiące pierożki indyjskie w formie sakiewki z mąki pszennej, nadziewane ziemniakiem, zielonym groszkiem, przyprawami indyjskimi, smażone na głębokim oleju
DANIE GŁÓWNE
Chicken Biryani Aromatyczny ryż Basmati z ziołami i kurczakiem
NAPÓJ
Mango lassi indyjski napój jogurtowy o smaku Mango
DESER
Nepalese Rice Pudding /Nepalski Pudding ryżowy
Restauracja i Ogród Pałacyk Zielińskiego
Zamkowa 5, 25-009 Kielce, Polska, tel.: 512 170 995
PRZYSTAWKA
Sałatka z arbuzem w stylu macedońskim pyszna i prosta z arbuzem i fetą to królowa sałatek
DANIE GŁÓWNE
Kebapcze potrawa kuchni macedońskiej wykonana z przyprawionego, mielonego mięsa, uformowanego na kształt parówki. Kebapcze wykonuje się z zazwyczaj z mięsa wołowo-wieprzowego, jednak w niektórych przepisach wykorzystywana jest wyłącznie wieprzowina. Mieso doprawione solą, pieprzem i kminem rzymskim
DESER
Bakława bardzo słodki deser rozpowszechniany w kuchni macedońskiej, tureckiej, azerbejdżańskiej, perskiej, greckiej, bułgarskiej i innych bałkańskich. Klasyczna bakławę przygotowuje się z ciasta listkowego, zwanego niekiedy korą (bałkańska nazwa) lub ciastem filo (grecka nazwa) przełożonego warstwami pokrojonych orzechów
DRINK
Pink Lemoniada drink z zawartością alkoholu według przepisu naszego barmana Nertila z Albanii
Czerwony Fortepian
Piotrkowska 12 `25-002 Kielce, tel.: 512 170 995
PRZYSTAWKA
Carpaccio z buraka z musem z malin, burak, rukola, prażone orzechy, ser feta i dressing malinowy
DANIE GŁÓWNE
Sandacz pieczony, puree z białychw warzyw, sos limonkowy, karmelizowana brukselka z burakiem
DESER
Tradycyjny polski miodownik ciasto według unikatowego przepisu na naturalnym miodzie zawiera orzechy i karmel
DRINK
Czerwona Caipirinha drink klubowy według przepisu naszego barmana Nertila
JOHN BURG
ul. Świętokrzyska 20 25-323 Kielce, tel.: 660 595 666
PRZYSTAWKA
Zupa krem z pora, ziemniaków i selera naciowego podana ze szczypiorkiem oraz grzankami
DANIE GŁÓWNE
JB Basil BRGR (wołowina Black Angus, ser camembert, bruschetta z orzechami ziemnymi i parmezanem, pesto bazyliowe, bazylia) rozm. M w zestawie z frytkami i lemoniadą rabarbarową
DESER
Torcik Pavlova w wersji letniej z musem cytrynowym i borówkami w zestawie z kawą latte
Restauracja Monopolka
Świętego Leonarda 11, 25-354 Kielce, Polska, tel.: 502 662 077
PRZYSTAWKA
tatar z polędwicy wołowej, jajo przepiórcze, cebula, piklowane leśne grzyby, mus z kiszonego ogórka, domowy majonez wasabi
DANIE GŁÓWNE
polędwiczka wieprzowa sous-vide z redukcją śliwkową, cygaretka ziemniaczana z serem kozim, marynowany burak z sezamem
DESER
ciastko z cytrynowo-miętowym crème pâtissière, galaretka z rokitnika, świeże owoce, kruszonka czekoladowa
DRINK
rum z żurawiną grenadyna i limonka
Rockabilly Steakhouse & Whisky Bar
Rynek 5, 25-303 Kielce, Polska, tel.: 730 030 020
PRZYSTAWKA
Krem z pomidorów z imbirem,chilli ,mlekiem kokosowym i kolendrą
DANIE GŁÓWNE
Kofta wołowa na sałatce z kaszy peczak z papryka, swiezym ogorkiem, natką pietruszki, z Oliwą i sokiem z limonki z miętą
Restauracja Weranda
Włoszczowska 49, 26-070 Łopuszno, Kielce, Poland, tel.: 41 367 92 22
PRZYSTAWKA
Faszerowane babeczki serem ricotta z nutą mięty i selera oraz wędzonym łososiem
DANIE GŁÓWNE
Tagiatella z sepią serwowana w sosie borowików z polędwiczka
DESER
Gruszka w karmelizowanym winie na serki mascarpone
Piecownia
Dolna 1c, 26-200 Końskie, Polska, tel.: 538 437 487
PRZYSTAWKA
Sałatka, Rucola, Pomidorki, Oliwki, Speck (Wędzona długodojrzewająca szynka)
DANIE GŁÓWNE
Sos Pomidorowy, Ser Mozzarella, Salami Chilli, Ser Talegio, Cebulka
DESER
Deser - Lody z bitą smietaną i orzechami
DRINK
Wino różowe Frizante
Willa Hueta
Juliusza Słowackiego 25, Kielce, Polska, tel.: 41 241 28 88
PRZYSTAWKA
Terina wieprzowa w dulecie z patfie drobiowym konfitura żurawinowo-rodzynkowy
DANIE GŁÓWNE
Makaron Rigatoni z krewetkami sos paprykowo kokosowy zielony groszek rukola
DESER
Gruszka w szafranowym winie sorbet wiśniowy bita śmietana
DRINK
ViolaCafe & Bistro
Henryka Sienkiewicza 49, Kielce, Polska, tel.: 505 200 027
PRZYSTAWKA
Z okazji Festiwalu Smaku przygotowaliśmy dla naszych gości bombę witaminową czyli zupę minestrone dokładnie taką jaka serwowana jest w Neapolu.
DANIE GŁÓWNE I
Dla miłośników makaronu mamy dwie wersje cannelloni: faszerowane mięsem z sosem bolognesse lub wegetariańskie ze szpinakiem.
DANIE GŁÓWNE II
Dla miłośników makaronu mamy dwie wersje cannelloni: faszerowane mięsem z sosem bolognesse lub wegetariańskie ze szpinakiem.
DESER
Wycieczkę do Włoch możecie państwo zakończyć popijając na przykład esspresso w towarzystwie tortu truflowego, którego fanami są nasi goście.